Kontakt pro velkoobchodní spolupráci: +420 606 618 281

5 tipů pro světlý interiér

Jak prosvětlit interiér ve vašem bytě? Máme pro vás 5 tipů.

 Přirozeného světelného záření ubývá, a proto jsme se rozhodli vám nabídnout zkušenosti z dekorování interiéru, abyste do toho svého vnesli co nejvíce světla. Pomůže vám těchto pět rad. Některé jsou snazší, jiné si vyžádají trochu té řemeslné zručnosti. Všechny vám ale udělají radost!

 

1 - Správně vybraný lustr navodí žádanou atmosféru

Možností při výběru lustru máte nepřeberné množství. Nejlepší tedy bude se rozhodnout předem, jaký styl se vám líbí, kolik chcete do nákupu investovat a k jakému účelu slouží místnost, do níž se lustr chystáte instalovat. Nad velkými stoly v jídelně vyniknou i extravagantnější kousky s širšími průměry. Naopak v ložnici chcete, aby vás od spánku a odpočinku nic nerušilo. Trend pro letošní rok jsou květinové vzory nebo pohyblivé osvětlení.

 

2 - Kvalitní žárovka dokáže zázraky a ušetřit

 Správně vybraný lustr sice pomůže celkovém vzhledu místnosti. Barva osvětlení ale dokonale podtrhne charakter prostoru. Krása se v detailu schovává, a proto dbejte při výběru osvětlení na kvalitu žárovek stejně jako na úroveň designu zdroje světla. Tedy i když investujete do stylové lampy, při použití nesprávného odstínu světla, kýženého výsledku nedosáhnete.

LED technologie si hraje s teplotou záře. Dělí se zhruba do třech skupin – teplé, neutrální, studené. Orientovat se můžete podle Kelvinovi stupnice (vždy je na žárovce uvedeno).

Teplé nižší než 3300K

Netrální 3300 – 5000K

Studené více než 5300K 

Proto je lepší například v kuchyni použít studené světlo, které nebude při vaření zkreslovat barvu jídla a pomůže vám se soustředit na práci a v ložnici si pomoci ke snazší relaxaci naopak teplými tóny, které připomínají světlo svíček.

 

3 – Vymalujte si strop na bílo

Interiérový evergreen – funguje vždy! Jakmile bílou (ale opravdu bílou, žádnou slonovou kostí, žádná krémovou) překryjete povrch stropu, vnesete do interiéru lehkost. Bílá barva stropu bude odrážet veškeré denní i umělé světlo, takže budete mít pocit, že je ho v místnosti víc. Zároveň lépe vyniknou prvky tmavší barvy, dostanou prostor, aby je oči oproti bílé porovnaly na barevné škále. Jestliže máte na stropě dřevěné obložení či trámy, určitě je můžete také natřít, ale dbejte ještě více na výběr odstínu. Barva se do dřeva vsákne a jen těžko budete výsledek měnit.

 

4 – Umístěte šikovně zrcadla

Zrcadla jsou dokonalý důkaz hodnoty užitého umění – krásná a praktická. Pokud je namíříte proti oknu, budou reflektovat denní světlo. Pokud je pověsíte na stěnu oproti obrazům nebo fotografiím, objeví se vám v interiéru více barev. Prostě kdykoli a kdekoli umístíte zrcadlo, bude se vyjímat a zároveň zvětšovat opticky prostor.  

 

5 – Méně je více, a proto při výběru nábytku myslete minimalisticky

Možná jste fanoušci tmavého, zdobně vyřezávaného nábytku. Ten ale bude vždy působit v místnosti „těžce“.  Jednoduché geometrické linky, světlé barvy a prostost dovolí nábytku vyniknout, a přitom nezabírat tolik místa. Váš domov bude stále útulný, přesto více svěží. Minimalismus vás osvobodí od příliš dekorace a ušetří čas při otírání prachu. Také si budete moci dopřát nábytek z velmi kvalitních materiálů jako je kov, kůže, sklo nebo dřevo.

Dobrých rad není nikdy dost! Každý týden připravujeme novou várku. Přihlaste se k odběru našeho newsletteru, pokud nechcete, aby vám nějaké utekly. 

×

Splátková kalkulačka ESSOX