Kontakt pro velkoobchodní spolupráci: +420 606 618 281

Masivní nábytek - vlastnosti a péče o něj

Masivní nábytek patří v domácnostech stále mezi ty nejoblíbenější. Nejen, že je krásný, ale také zútulní váš interiér a přinese do něj klid. Proto jsme pro vás v Möbleru sepsali několik základních informací o masivním nábytku.

V článku naleznete tipy a triky, jak prodloužit životnost vašeho dřevěného nábytku. Také se v něm dozvíte, jaký typ masivu je v České republice nejpopulárnější. Pojďte se pustit do čtení!

 Aranżacja Poprad duża++

Vlastnosti masivu – nadčasovost a útulnost

Masivní nábytek vám doma navodí útulnou atmosféru připomínající dětství na chalupě a zároveň zajistí nadčasový interiér i na desítky let dopředu. Masiv nechává plně vyniknout strukturu dřeva, je moderní, ale současně vám pomůže vrátit se zpět k přírodě. Nábytek z masivu je vhodný do moderních interiérů v přírodním stylu. Díky své vysoké kvalitě vám vydrží věky.

Pokud plánujete nábytek z masivu dokupovat na části, může se stát, že ačkoliv si objednáte totožné zboží ve stejném odstínu, dostanete zboží v lehce odlišném odstínu. Jelikož masiv je přírodní materiál, který neustále pracuje a oxiduje (časem lehce tmavne), moření bude mít mírně jiný odstín. Každý kus nábytku z masivu je tak vlastně originální!

 

Nejpopulárnější typy masivu v českých domácnostech

Mezi nejčastější typy masivu v našich domácnostech se řadí nábytek z borovice, smrku, buku či dubu. Z toho borovice patří mezi nejměkčí dřevo, proto je vhodné jako nožičky židlí či komod. Velmi oblíbenou variantou je smrk, protože není tak měkký a je stále cenově dostupný. Často se z něj vyrábí masivní postele či masivní nábytek do ložnic a dětských pokojů.

 

Jak pečovat o nábytek z masivu?

Péči o nábytek z masivu je nutné přizpůsobit dle toho, jakou úpravu jste si zvolili. Nejčastějšími úpravami jsou: lakovaný-mořený, voskovaný či olejovaný masiv. Jak o takový nábytek pečovat?

 

- Lakovaný a mořený masiv

   Lakovaný a mořený masiv je snadno udržovatelný. Stačí jej přetřít vlhkým hadříkem či přípravkem, který je určený speciálně na tyto povrchy. Výhodou této úpravy je, že lak či moření funguje jako ochranný štít před “zažráním” skvrn do nábytku.

- Voskovaný nábytek

   Voskovaný nábytek má celou řadu výhod, které oceníte už při samotném zbavování prachu, kdy vám stačí pouze mýdlová voda a hadřík. Pro zabránění pronikání prachu do struktury dřeva, je nutné používat měkké hadříky. Pokud vlastníte nábytek ošetřený voskem, je třeba mít na paměti, že nesnese příliš horké či vlhké předměty a delší působení vody.

- Olejovaný nábytek

   V rámci péče o olejovaný nábytek používáme mýdlovou vodu a měkký hadřík. Nábytek čistíme šetrně tak, abychom ho nepoškrábali.

 

Naše oblíbené kousky z masivu

Zajímá vás více informací k masivu? Jaké jsou naše oblíbené kousky nábytku z masivu? Napište nám na info@mobler.cz nebo zavolejte na tel. +420 733 200 815. Rádi vám s čímkoliv poradíme.

 

>>>Vybrat nábytek z masivu<<<

 

nebo

×

Splátková kalkulačka ESSOX