Kontakt pro velkoobchodní spolupráci: +420 606 618 281

Malý obývák – design, který mu sluší

Velkost obýváku nerozhoduje. Nejživější místo v domě musí být stylové a pohodlné. Abychom vám dokázali, že to může být snadné, vybrali jsme ty nejlepší typy v dekorování pro malé prostory.

 

BÍLÉ STĚNY – POTŘESTE SI S NIMI PRAVICÍ

Svázal vám malý prostor ruce u výběru barvy stěn? Udělejte z toho výhodu. Světlý nábytek do páru s bílou výmalbou je elegantní a přímočará cesta k většímu a jasnějšímu obýváku. Charakter prostoru dodá drobnost sem tam vystupující z interiéru svojí barevností nebo materiálem. Třeba ratanové prvky a dostatek pokojových rostlin.

 

ATYPICKÝ TVAR – NONKONFORMNÍ PŮDORYS

Rozpačitý tvar obýváku přináší pocit nepochopení při pomyslném dialogu mezi pohodlím a designem místnosti. Inspirujte se nápady „out of the box“ a udělejte ze svého speciálního obýváku krále všech místností. Nevíte, kam se sedačkou: Vyberte si jednu stěnu a tu vytapetujte odvážným vzorem. Tím určíte středobod místnosti, ke kterému se bude oko utíkat.

 

 ROUŠKA STÍSNĚNOSTI – ZACHUMLEJTE SE

Proměňte tíživý pocit z malého obýváku v boho ráj. Napakujte se látkovými doplňky. Tkanými přehozy přes „výhodný gauč“ a vyšívanými potahy na polštáře. Nebo krásnými kelim koberci, které budou vyzývat k posezení v tureckém sedu.

 

NUDLE OBÝVÁK – VÝZVA PŘIJATA

Zachovat vzdušnost v malém a úzkém obýváku je dřina. Co by vám však mohlo pomoct je pečlivě vybraná rozkládací pohovka. Podívejte se na pohovky, které jsou dlouhé a dají se opřít o zeď, aby měl váš obývací pokoj více hloubky.

 

MEZERA ZA GAUČEM

Přidáním polic anebo knihovny do prostoru mezi gaučem a stěnou je rafinovaný způsob, jak navýšit úložný prostor a odloudit oči diváka (návštěvy).

 

TRIK PRO VYSOKÉ STROPY (které chcete, ale nemáte)

Vysoké stropy jsou záležitostí, kterou si všichni doma mít přejeme. Bohužel. Nevadí. Je tu řešení v podobě optického klamu. Podepřete strop dekorací v podobě jemných svislých pruhů – tapeta i výmalba bude fungovat podobně jako hever a přidá prostoru na eleganci. 

 

MIXUJTE

Obývací pokoj s nápadným nábytkem působí větší, než ve skutečnosti je. Dopřejte prostoru více charakteru a hloubky tím, že si vyberete kousky z různých období, materiálů a stylů. Půjdou k sobě stejně dobře jako kompletní sady nábytku.

 

×

Splátková kalkulačka ESSOX